SqueezePlay for OpenFrame

General discussion relating to the O2 Joggler, from the default O2 setup, to alternative operating systems and applications.
bencat
Posts: 24
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:47 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by bencat »

Thanks Paul but as there is only one usb out I need that for digital out .
Paul Webster
Posts: 113
Joined: Mon Jul 18, 2011 7:56 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by Paul Webster »

Just to prove that the hardware is basically OK.

Could always put a small USB hub in between.
bencat
Posts: 24
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:47 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by bencat »

Hi Paul

Thanks for your help I did what you often need to do with Jogglers and left the unit on for a couple of hours and it resolved itself and the correct starting page cam up and it works . I have no idea why this happens or why it works but as Ronnie (Man in a Van) suggested this is a good thing to do . So I can now give this away to the new owner with rthe clear knowledge that it is fully updated and working when it leaves me , after that it is their problem but as always will offer any help I can .
bencat
Posts: 24
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:47 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by bencat »

Okay I have been able to get the Joggler working but it will not output to the USD DAC attached to the USB . I can see the name of the DAC listed but when I choose it nothing happens . I used to use the Triode EDO and that worked but i do not think that can be SSH in to the current build . Any suggestions ?
Paul Webster
Posts: 113
Joined: Mon Jul 18, 2011 7:56 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by Paul Webster »

SSH in and try running alsamixer (you might have to play with SSH terminal settings to allow you to navigate the menus properly) - it might just be that the volume needs to be boosted.

Also - a patch is coming to LMS 8 to allow the old Joggler SqueezePlay to connect without giving the LMS version error.
Man in a van
Posts: 341
Joined: Sun Aug 25, 2013 2:39 pm
Location: Staffordshire. UK

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by Man in a van »

Paul Webster wrote: Sun Jan 24, 2021 3:04 pm Also - a patch is coming to LMS 8 to allow the old Joggler SqueezePlay to connect without giving the LMS version error.
Can confirm this as working :)

Good show

ronnie
bencat
Posts: 24
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:47 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by bencat »

What do you have to change on the Terminal to get the F Keys to work ? Currently if i touch the F6 Key which allows me to choose the soundcard it esc back to SSH prompt .
Man in a van
Posts: 341
Joined: Sun Aug 25, 2013 2:39 pm
Location: Staffordshire. UK

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by Man in a van »

bencat wrote: Mon Jan 25, 2021 4:19 pm What do you have to change on the Terminal to get the F Keys to work ? Currently if i touch the F6 Key which allows me to choose the soundcard it esc back to SSH prompt .
From the Terminal

Code: Select all

Alsamixer 
>

Hit f6 and select output >

Adjust volume level >

Hit Esc >

in Terminal >

Code: Select all

sudo alsactrl store

Code: Select all

sudo reboot
bencat
Posts: 24
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:47 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by bencat »

Sorry Ronnie I meant the SSH Terminal . None of the FKeys on the alsamix work instead any F key I push just exits the alsamix . Also I need to to be able to choose the sound card and change the output to the USB DAC attached not change the volume which is easily done by switching the line along the bottom using the arrow keys left and right and then when on the right column using the up arrow . What i need is to be able to change the output which is I think F3 .
Paul Webster
Posts: 113
Joined: Mon Jul 18, 2011 7:56 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by Paul Webster »

I do not remember which terminal type fixed it for me ... and I don't have an easy way to test it where I am now.

From memory, there are about 6 terminal types in Putty.
So try each in turn by disconnecting, select the next one, reconnect, run alsamixer ... f6 .... if it exits ... repeat
Man in a van
Posts: 341
Joined: Sun Aug 25, 2013 2:39 pm
Location: Staffordshire. UK

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by Man in a van »

Andrew I choose the usb output on the Joggler screen

Settings > Audio Settings > Audio Interface > External Mixer (which is what I use) [or Direct]

I normally do this while I have a open Terminal and reboot the Joggler with the command line, rather than tapping back through the screens.

I also use Putty (default screen, I didn't know there are others).

Both F3 and F4 take me back to the home screen.

F6 gives me the choice of output, not all usb outputs have a volume control.

Image

ronnie
bencat
Posts: 24
Joined: Wed Jun 11, 2014 7:47 am

Re: SqueezePlay for OpenFrame

Post by bencat »

Think I have now solved this managed to reflash the Squeezeplay.os back on to the Jogglers and have put the Triode EDO on to each and when a USb DAC is connected able to choose and route things that way .

I am still at a loss as to why it was all working one day then no sound the next but this is probably due to the age of the units . Good to have them back to working how they should .
jogglerhase
Posts: 161
Joined: Wed Aug 08, 2012 3:02 pm

SqueezePlay for OpenFrame - stopped working after Bionic update

Post by jogglerhase »

Hi all - esp @roobarb! ;
I am happily using SqueezePlay for OpenFrame on the Ubuntu Bionic image.
Every couple of month, I do a apt-get update & apt-get upgrade, to keep the system healthy.

However, after doing that the last time, Squeezeplay does not start anymore. The system reboots properly, but then stays on the login screen. (So, Ubuntu itself still seems to work, as I can ssh into the system)

Luckily, I made a backup image, which still works.

But, as said: Everytime, I try apt-get update & apt-get upgrade (or apt-get dist-upgrade), SqueezePlay won't start anymore.

Anybody seeing this as well? Any ideas what might be the problem?
Post Reply